PHILIPPE RIZZOTTI
este arhitect stabilit în Paris. Este profesor în cadrul Strasbourg Architecture School și profesor invitat în cadrul Academiei de Artă din Lyon. Este co-fondatorul colectivului de arhitecți EXYZT și membru fondator și director al PRA/ Phillipe Rizzotti Architects - studio de arhitectură și urbanism premiat internațional. Luând ca punct de plecare cercetările și teoriile dezvoltate de Yona Friedman, biroul PRA este focusat pe dezvoltarea arhitecturii mobile, a sistemelor de construcție prefabricate și a strategiilor urbane alternative.
studioBASAR
a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan, atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca un agent de observaţie şi intervenţie urbană. În ultimii ani, studioBASAR a dezvoltat câteva capitole din proiectul Search-and-Rescue: City, ca o căutare strategică ce investighează dinamica Bucureştiului contemporan. Aceste capitole urmăresc adaptarea la condiţiile urbane locale, prin dezvoltarea de instrumente de negociere, şi în acelaşi timp atrag atenţia asupra unor subiecte periferice şi triviale, precum banalitatea, improvizaţia sau ilegalitatea, ce sunt ingrediente active ale culturii urbane locale. Proiectele studioBASAR diferă de la intervenţii în spaţiul public, instalaţiiartistice, cercetari urbane, ateliere cu studenţi, pâna la concursuri şi diferite tipologii de clădiri rezidenţiale şi publice.
ALEXANDRA PIRICI
este artistă stabilită în București. Are un background în coregrafie dar lucrează nedisciplinat prin mai multe medii, de la coregrafie la arte vizuale și muzică . Printre lucrările recente se numără “An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale”- împreună cu Manuel Pelmuș, în cadrul Pavilionului României din a 55a ediție a Venice Biennale, proiecte pentru spațiul public și cel muzeal comisionate de Centul Pompidou, TATE Modern, 12th Swiss Sculpture Exhibition, Van Abbemuseum, Museum of Contemporary Art in Leipzig, Bass Museum of Art – Miami, Museum der Moderne – Salzburg, Nationalgalerie - Berlin și Manifesta10, printre altele. În 2015 monumentul performativ pentru spațiul public – “Monument to Work” a fost achiziționat de Public Art Agency for the Swedish state.
MANUEL PELMUȘ
este artist român. Are un background în coregrafie, însă în ultimii ani a activat în principal înzona artelor vizuale. Manuel Pelmuș a reprezentat România (împreună cu Alexandra Pirici) în cadrul ediției 55 a Bienalei de la Veneția cu proiectul "An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale". Lucrările sale recente au fost prezentate în cadrul Van Abbemuseum, TATE Modern, the Kiev Biennale 2015, Centre Pompidou, MOMA - Warsaw, ParaSite - Hong Kong, Casino Luxembourg, Hebbel am Ufer - Berlin, De Singel - Antwerp, Museum M -Leuven, FIAC - Paris, Museum der Moderne - Salzburg, The National Museum of Art Bucharest, Ludwig Museum - Cologne, Judson Church - New York, Kunstverein Stuttgart, Bass Museum of Art - Miami, printre altele.
Manuel Pelmuș a primit premiul Berlin Art Prize for Performing Arts în 2012 și Premiul de Excelență al Centrului Național al Dansului în 2014.
ANCA BENERA + ARNOLD ESTEFAN
lucrează colaborativ din 2011. Sunt co-fondatorii Centrului de Introspecție Vizuală în București unde au generat o serie de ateliere, publicații și proiecte de artă în spațiul public între 2008 și 2012: Ars Telefonica (2008), Materie și Istorie. Monumentul Public și Distopiile lui (2007-2011), Instituția Imaginară (2012). Lucrările lor au fost expuse la: Marres House for Contemporary Culture, Maastricht (2016); MAK Centre for Art and Architecture Los Angeles (2016); ZKM Karlsruhe (2016); The Jewish Museum (2016); The School of Kyiv - The Biennale (2015); Off Biennale Budapest (2015); Kunsthalle Wien (2014); Istanbul Biennial (2013); Palais de Tokyo, Paris (2012), Camden Arts Centre, Londra (2011).
SAMU SZEMEREY
Este arhitect și urbanist stabilit în Budapesta. Lucrările lui investighează relația dintre cultura contemporană, tehnologia accesibilă și mediul construit antropic. Este membru fondator și curator al KÉK Hungarian Contemporary Architecture Center. A coordonat proiectul Pavilionului Ungariei în cadrul celei de-a 10a ediții a Bienalei de Arhitectură din Veneția în 2006. Din 2014 lucrează cu Design Terminal pentru consultanță de urbanism. Subiectul cercetării sale pentru doctorat este focusat pe relația dintre tehnologii și rețele și spațiul public.